Интервю за Judway.eu

Вярвам, че всичко е лесно и трябва да се случва лесно. Това е правилният път за мен. Но понякога не е лесно да се говори за себе си. Както и за това, което си постигнал или преминал. Благодаря на Judway за възможността да се видя отстрани и да осъзная нови неща ♥. Можете да намерите интервюто и тук


Споделено за щастието с Нели Апостолова
 by Julia Atanasova |  posted in: Споделено за щастието с.. |  
“Споделено за щастието с…” е една непрекъсната поредица с участието на личности, посветили дейността и живота си на щастието.Различно е, когато общуваш с хора, които са събрали смелостта и са се захванали да правят това, което най-много обичат. Усещат се едно и зареждане и успокоение, лекота, радост, наслада, простор. И как по друг начин да опишеш такива хора, освен с “щастливи”. Днес ви представям Нели Апостолова, която от няколко години се издържа с хобито си. И като казвам хоби, то е истинско, свързано с много ръчен труд, кроене, шиене, рисуване, идеи. „Handmade Nel“ е името на личния й проект, а крайния резултат със сигурност усмихва ежедневно притежателите на с любов изработените от нея възглавници, портмонета, подвързии за книги, калъфчета за слушалки, кошчета за играчки и какво ли още не. Нейното ателие бих казала, че е, като “Страната на нещотърсачите” и влезеш ли там винаги ще си си тръгнал с нещо интересно, красиво и супер функционално.
Интервю на Юлия Атанасова

ПИТАЛИ СА ДОСТА ПЪТИ И СЕГА ОЩЕ ВЕДНЪЖ И ТУК: КАКВО Е ДА СИ ТОЛКОВА МЛАДА И ДА РАБОТИШ ЗА СЕБЕ СИ? Чудесно е. Признавам, че е трудно, но удовлетворението и желанието за повече работа е огромно. Часовете работа драстично се увеличиха, но когато обичаш работата си и ти харесва, тя престава да бъде работа и затова е по-леко да се работи толкова много.

ЛЕСНО ЛИ Е ЧОВЕК ДА РАБОТИ ХОБИТО СИ? Колкото и да не искам да си го призная, понякога няма лесни неща. Да работиш хобито си става бавно и с времето се разделяш с много илюзии и заблуди, за да се получат нещата според целите.

ТИ КАК СЪБРА КУРАЖ? СТРАШНО ЛИ БЕШЕ? О, да! Събирах кураж над 4 години, или поне толкова време не виждах знаците, че това е пътя за мен и че с това трябва да се занимавам.

КАК ЗАПОЧВА ДЕНЯТ ТИ? В леглото. Давам си време да се осъзная къде съм, вече не скачам веднага, за да изключа алармата на телефона. Излежавам се и се наслаждавам на топлите завивки. След това нямам търпение да започна да работя.

КАКВО ПРАВИШ, КОГАТО СИ ПРЕТОВАРЕНА ИЛИ ПОД СТРЕС? Действам, това значи, че има крайни срокове и поети ангажименти. Но когато усетя, че достигам лимита си просто спирам, нищо не е по-важно от здравето ми. В такива моменти избирам себе си – да почивам, да спя или да изляза с приятели.

КОЕ ТИ ДАВА ЧУВСТВО НА ПЪЛНОТА? Това вече съм аз самата. Възможността да правя, това което ми харесва и удоволствието от постигнатите резултати. Семейството, моята котка, прекрасните приятели, които толкова ми вдигат енергията, че мога да скоча до Космоса понякога.

КАКВО ЧЕТЕШ СЕГА? В момента чета две книги. Едната е „Пчелата“ на Оура Лов, а другата е „Бъди щастлив човек, живей щастливо“ на Таня Касабова.

КАКВО СЛУШАШ СЕГА? Слушам себе си. Но често докато работя слушам уебинари или клипове за личностно развитие. Разнообразявам с поп хитове за момента, релаксираща музика, мантри и инструментали.

ЛЮБИМА И БЪРЗА ТВОЯ ВКУСНА РЕЦЕПТА? Запечени зеленчуци в глинен съд.

КАК СЕ ГРИЖИШ ЗА СЕБЕ СИ, НЯКОИ ПРОСТИ ТРИКОВЕ, РИТУАЛИ? Старая се да правя неща, които ми харесват. Да се виждам с хора, които ме зареждат. И да си повтарям, че заслужавам… Да се движа повече, играя йога и правя упражнения. Да намирам време да бъда сред природата.

КАКВО Е ЗА ТЕБ ЗАРЕЖДАНЕТО? КАК ГО ПРАВИШ? Най-много релаксирам и се зареждам, когато съм сама. Когато имам достатъчно време за тишина. Не бързам сутрин да отида на работа, не се бутам в тълпа, не ми е шумно или изнервящо. За момента мога сама да контролирам фона около себе си и това ми спестява много стрес и натоварване. Внимателно избирам хората, с които да комуникирам, имам късмета да привличам уникални приятели, които ме зареждат и учат на много нови неща. Обичам да чета и всеки ден имам глад за ново знание.

КАК СЕ ЗАБАВЛЯВАШ? Много се забавлявам с моята бяла котка Мая. С приятели и най-вече, когато пътувам. Обичам да правя нови неща, да ходя на нови места и да се срещам с нови хора.

СПОДЕЛИ НЯКОИ ТВОИ ЛЮБИМИ МАНТРИ, СЪЖДЕНИЯ. От много време използвам две мантри, които са много силни и работещи: „Аз заслужавам…“ и „Аз съм магнит за…“. Многоточието се запълва с нещо желано. Колкото по често се използват, толкова по-голям резултат дават.

МОЛЯ ТЕ, СПОДЕЛИ НЯКОИ МЪДРИ ДУМИ, КОИТО СА ОКАЗАЛИ ДИРЕКТЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ ЖИВОТА ТИ ДНЕС. Навършвах 31 години и празнувах в офиса с колеги. Нещо киселеех за тази цифра, възраст и зачестилите случки да ми казват „леля“ по улиците, въпреки твърдението на всички, че изглеждам като тийнейджърка. Тогава една моя много любима колежка Албена ми каза, че до 30 години е чакала да й се случват някакви неща. След тази възраст сама е започнала да си ги случва. Това беше много силно послание за мен. Вече две години по-късно продължавам да го споделям с всеки и да го случвам сама за себе си.

Leave a Reply